Interactive1, drago nam je!

Interactive1 već 15 godina pomaže tvrtkama da ostvare svoje zamisli korištenjem naprednih informatičkih tehnologija te da unaprijede svoje poslovanje putem interneta. To uključuje razvoj softvera i izradu svih vrsta web, mrežnih i mobilnih aplikacija.

Grupa smo vrhunskih inženjera i programera, posvećeni traženju kreativnih rješenja za naše klijente. Složeni, a ponekad i neobični zahtjevi predstavljaju nam poseban izazov, a ne zapreku jer smatramo da gotovo ne postoji nemoguće.

Tehnologija nas zanima, volimo ju, gotovo smo opsjednuti njome. Posebno volimo informacijsku i komunikacijsku tehnologiju. U svakom trenutku želimo znati što se događa, koji su novi trendovi, novi alati, nove mogućnosti. U trenutku krajnje iskrenosti ćemo priznati, nove igračke. Ako to znači da smo geekovi, neka bude tako. Ali s tim novim igračkama uvijek vidimo more novih mogućnosti za dobar biznis...

Ta bliskost s tehnologijom nam omogućava da pronalazimo bolja i efikasnija rješenja u poslu kojim se bavimo. Ako se nešto može napraviti brže, bolje i jeftinije koristeći neku novost, sigurno ćemo to znati iskoristiti.

Svoju stručnost i znanje o modernim tehnologijama ustupamo klijentima u želji da s njima odaberemo najbolje rješenje koje će unaprijediti njihovo poslovanje. Pri tome, uvijek smo usmjereni na učinkovitost – našu, ali i rješenja koje nudimo.

Razvoj i unapređenje poslovanja klijenata uporabom modernih tehnologija u srcu je svih naših projekata. Posvećeni smo kreativnosti, ali u funkciji biznisa. Veseli nas kad vidimo da naši klijenti napreduju i ostvaruju rast i razvoj, uz našu podršku.

Tehnologija je tu da nam omogući da budemo efikasniji, da iste poslovne procese obavljamo brže i jeftinije, da smo dostupni korisnicima, najčešće 24/7.

Dostupnu tehnologiju, ali i onu koja će tek biti dostupna jer ju primjerice trebamo razviti, stavljamo u funkciju zahtjeva naših klijenata.

U svojem poslovanju zalažemo se za fair i partnerski odnos s klijentima, a o tome svjedoče i naša dugogodišnja poslovna partnerstva s tvrtkama iz Velike Britanije, Italije i Hrvatske.

Povijest tvrtke

 • London

  Internet polako prestaje biti zanimljiv fenomen i postaje platforma za posao. Trojica mladih IT poduzetnika osnivaju Interactive1, tvrtku koja treba olakšati izlazak na web tvrtkama iz svijeta financija. Već iste godine Interactive1 isporučuje svoje prve proizvode tvrtkama iz londonskog Cityja

 • London

  Interactive1 dobiva investiciju od 3i, jednog od najvećih europskih investicijskih društava. Time počinje širenje tvrtke, koja se uglavnom orijentira na tržišta Velike Britanije, SAD-a i Italije.

  Zagreb

  Interactive1 grupa u Hrvatskoj osniva kompaniju Interactive1 Zagreb d.o.o., koja zapošljava 20 stručnjaka i ubrzo postaje njen glavni centar za istraživanje i razvoj aplikacija.

 • London

  Unatoč recesiji koja posebno snažno pogađa IT sektor, 3i 2002. godine odlučuje doinvestirati Interactive1 grupu. Interactive1 koristi investiciju za reorganizaciju i ulaže u daljnji razvoj svojih proizvoda.

 • Zagreb i London

  menadžeri hrvatskog ogranka Interactive1-a otkupljuju Interactive1 grupu, čime tvrtka potpuno prelazi u vlasništvo tvrtke Step4 iz Zagreba.

 • Zagreb i London

  U partnerstvu sa tada najvećom neovisnom B2B marketinškom agencijom TWC, Interactive1 osniva TWConnect koji danas posluje kao PNP Connect.

 • Danas

  Danas Interactive1 kao softverska tvrtka opslužuje klijente u Velikoj Britaniji, Italiji i Hrvatskoj, te u svoja četiri ureda zapošljava ukupno 30 ljudi.

Interactive1 tim

Tomisav Uršić

veliki gazda

Još od Spectruma prije 30 godina, Tomislav je u svakodnevnom doticaju s računalima. Profesionalno je prošao put od tehničara, programera, sistem arhitekta, tehničkog direktora, do današnje situacije u kojoj vodi Interactive1.

Kako je Tomislav po struci i opredjeljenju inženjer, a ne ekonomist, koristi direktorsku privilegiju da osobno odabere zanimljivije projekte Interactive1-a u kojima i osobno sudjeluje.

Kada nije zaokupljen Interactive1-om, Tomislava se može vidjeti u šumi, na biciklu ili na koncertu opskurnog benda za koji vjerojatno niste nikada čuli.

Vlado Banda

gazda za tehnologiju

Vlado ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u IT industriji, iako njegove sklonosti računalima i programiranju sežu i ranije od toga, kada se krenuo baviti programiranjem ranih osobnih računala polovicom 80-ih godina prošlog stoljeća.

Vrlo rano je počeo razvijati računalne igre i grafičke interaktivne prezentacije, iz hobija i profesionalno, što mu je 1992. osiguralo njegov prvi ozbiljniji profesionalni angažman u ulozi tehničkog direktora prvog IT časopisa izdanog u digitalnog obliku. Nekoliko godina kasnije je kao autor i tehnički urednik producirao prvu televizijsku seriju koja je bila u potpunosti digitalno kreirana. Ujedno je to i prva serija o internetu emitirana na nacionalnoj televiziji.

U 2000. godini pridružio se Interactive1-u, gdje je započeo kao softverski projektant i developer za velike klijente poput 3Com-a, NEC-a, Cisco-a, Kingston-a, a danas radi kao voditelj razvoja.

Danas Vlado barata slijedećim programskim jezicima: Java, Javascript, Python, PHP, Perl, Swift, C, C++, C#, Obj-C, Pascal, Fortran, Basic, različitim verzijama asemblerskog jezika (RISC+mikrokontroleri, 680×0, Z80, 6502) te ima dubinsko znanje svih verzija HTML-a, CSS i prezentacijskih frameworka.

Kao veliki poklonik novih tehnologija, Vlado je vodio tim developera i ujedno bio glavni programer na razvoju prve hrvatske iPad aplikacije za digitalne časopise. Dodatno, krajem 2011. godine, dok su HTML5 i CSS3 bili još u povojima s 28 svjetskih stručnjaka iz firmi poput Google-a i Mozilla-e sudjelovao je u definiranju W3C standarda za HTML5 podršku za računalne video igre.

Kada se ne bavi programiranjem, Vladu možete pronaći na jednoj od izložbi starih računala, koju priređuje sa svojim kolegama iz muzeja Peek&Poke, kojeg aktivno podržava od samog početka.

Jadran Bižić

gazda od front-enda

Jadran zna kod. Jadran s druge strane ne zna pisati zanimljive rečenice o sebi ili o zanimljivostima koje su mu se desile u životu.

U svojih preko deset godina bavljenja web developmentom naučio je raznih kodovlja od HTML-a, JS-a, CSS-a, PHP-a, asp.net-a (C# a i VB jer su ga prisilili), a jednom se susreo i Pythonom i zaključio da sve ima svoju granicu i da ima i mlađih kolega u tvrtki koji su željniji znanja.

Evo ako baš mora i zanimljivost: Preswitchal se na HotS.

Duško Štampalija

gazda za mrežu i servere

Duško je sistemaš koji se brine o mreži, serverima i sigurnosti. U Interactive1 došao je gotovo na samom početku, a prije toga je radio na automatizacijama procesa u industriji i kao freelance konzultant. Područja ekspertize su mu aktivna mrežna oprema, web server, aplikacijski serveri, baze podataka, operativni sustavi..

Ivica Filipčić

projektant sustava

“I am just a man in the back.” 

Nenad Iljadica

projektant sustava

#c64 #basic #asembler #elektronika #FER #cobol #pascal #fortran #erp_sustav #dbms #c++ #mikrokontroler #objektno_orijentirani_dizajn #java #virtual_reality #web #j2ee #design_pattern #html #javascript #poslovni_sustav #cms #android #analiza_poslovnih_zahtjeva #tehnicka_dokumentacija #arhitektura_sustava #management_projekata #scrum

MatijaCuljak

front-end programer

Matija se za vrijeme zlatnog doba chat aplikacija i foruma istaknuo u održavanju i vođenju online zajednica, kada se i rodio njegov stav o pristupačnosti i jednostavnosti korisničkog sučelja. Osim što uspješno žonglira tehnologijama poput HTML-a, CSS-a te JavaScripta, kompetentan je i na području digitalnog marketinga. Bilo da se radi o poboljšanju korisničkog iskustva, digitalnom marketingu ili izradi korisnički pristupačnih web stranica, vrlo je vjerojatno da ima prste u tome.

Smatra kako je danas, kada novim informacijama pridodajemo svega nekoliko sekundi pažnje, pravi izazov kreiranje vrhunskog korisničkog iskustva, no ujedno i inicijativa za razmišljanje izvan zadanih okvira. Pošto je digitalni entuzijast po prirodi, održavanje osobnih digitalnih postaja jedan je od njegovih dnevnih rituala.

U Interactive1 d.o.o. radi kao front-end developer gdje je zadužen za web razvoj, uključujući izradu web stranica, newslettera te ostalih oblika korisničkih sučelja, a njegov arsenal čine, uz već spomenute, tehnologije poput PHP-a, jQuery-a, WordPress-a te Adobe Creative Suite kolekcije alata.

U slobodno vrijeme blogira o međuljudskoj komunikaciji, a posebno o interakciji uz pomoć društvenih medija te razvija teme za WordPress CMS sustav. Za njega postoji samo jedan “povratak”, a to je “Povratak Jedija”.

Mishell Novosel

front-end programer

Mishell je još od osnovne škole znao svoj životni poziv – programiranje. No, iako je od malena znao čime se želi baviti, ispod površine je zagrebao tek 2005/06. upoznavši čari HTML-a i CSS-a izrađujući školske i privatne projekte.

Sljedećih nekoliko godina nastavio je kopati sve dublje otkrivajući tako web tehnologije kao što su JavaScript, jQuery, PHP, WordPress, CSS i HTML frameworkove te HTML5 i CSS3.
Početkom 2014.godine prokopao je tunel do tvrtke Interactive1 u kojoj se i zaposlio kao front-end developer.

Dok odmara oči od silnih slova i brojki, Mishell se bavi gamingom uz što je i pokrenuo uspješnu hrvatsku gaming udrugu esportsOnline koja se bavi promicanjem gaminga i gaming kulture.

Antonio Marić

front-end programer

Antonio radi kao front-end developer. Glavni zadaci su mu izrada web stranica, newslettera te razvoj različitih korisničkih sučelja za web. Tehnologije koje koristi na dnevnoj bazi su HTML/CSS, Javascript, jQuery, PHP, WordPress te različite grafičke alate iz Adobe kolekcije. U slobodno vrijeme bavi se 3d modeliranjem u Autodesk Mayi te Unity 3d-u te se rekreativno bavi nogometom, tenisom i skijanjem.

David Tomić

programer mobilnih aplikacija

David se bavi izradom aplikacija za najpopularnije mobilne platforme, iOS i Android. Ovo područje programiranja nakon prvog pokretanja “hello world” aplikacije odmah je i zavolio te se time počeo baviti tijekom studentskih dana. Veseli ga što se na jako malim uređajima mogu izvoditi razne operacije, što od jednostavnih pa tako i onih zahtjevnijih koji predstavljaju svakodnevni izazov i nova uzbuđenja. Programski jezici Java i Objective-c njegova su svakodnevica, isto tako koristi SQLite, JSON, HTML, XML te razvojne alate Eclipse, Android studio i Xcode. Kada ne programira proučava nove stvari u mobilnom svijetu i rekreativno se bavi nogometom.

Štefica Švaljek

katica za sve

Štefica je zadužena za administrativni dio posla. Kao politologinja po struci za nju algoritam nije rješenje problema, već sam problem, a Java samo kava.
U slobodno vrijeme ne zna što jest, ali zna što nije, ostalo prepušta drugima da prosude.

MoranaRumenjak

katica za sve

Tražimo Java programere!

Ako dobro poznaješ Javu, veseli te programiranje i nove tehnologije, a problemi su ti uvijek izazov,javi se na naš natječaj. Imati ćeš priliku raditi u malom ali izvrsnom timu, koristeći neke od najzanimljivijih novih stvari u našoj branši.
Javi nam se.